Löydä suomalaisia ​​elokuvia

Mistä löydät suomalaisia elokuvia?

Monet meistä rakastavat kotimaisia elokuvia. Kaikki varmasti tietävät ohjaajat, kuten Aki ja Mika Kaurismäki, Aku Louhimies sekä Maarit Lalli. Onpa jopa Hollywoodissa nähty suomalainen ohjaaja, joka on päässyt tekemään yhteistyötä tähtien, kuten Geena Davisin ja Bruce Willisin kanssa. Kyseinen ohjaaja on Renny Harlin, joka muistetaan erityisesti elokuvistaan Deep Blue Sea sekä Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli. Harlin toimii edelleen Hollywoodissa, mutta suuria elokuvaohjauksia nähdään enää harvemmin.

Suomalaisia elokuvia valmistuu joka vuosi useita kappaleita. Parhaina vuosina uutuuksia pääsee katsomaan melkein joka kuukausi, kun suomalaiset ovat ottaneet asiakseen tuoda teattereihin mahdollisimman paljon kotimaista viihdettä. Esimerkiksi vuonna 2018 elokuvateattereissa saa ensi-iltansa valtaisa määrä kotimaisia elokuvia. Näiden joukkoon kuuluivat muun muassa Viulisti, Kaikki oikein, Supermarsu, Veljeni vartija, Varasto 2, Kääntöpiste ja Hevi Reissu. Kaikki näistä keräsivät mukavat katsojamäärät joka puolella Suomea, ja elokuvia on ostettu myös DVD:nä tai Blu-Ray-DVD:nä.

Verkon videovuokraamot

Monella kuluttajalla on käytössä Netflix, Viaplay tai joku muu netin monista suoratoistopalveluista. Niistä löytyy lukematon määrä sekä uusia että vanhoja elokuvia, joiden joukossa on paljon kotimaista tuotantoa. Tällaisista palveluista maksetaan pientä maksua joka kuukausi, ja samalla maksulla saa katsoa rajattomasti elokuvia ja muuta sisältöä aina silloin, kun haluaa. On kuitenkin selvää, että näissä palveluissa elokuvat eivät vaihdu kovin usein. Toisinaan katsoja on voinut nähdä palvelusta kaikki haluamansa elokuvat.

Edellä mainittujen lisäksi markkinoille on tullut runsaasti palveluita, joista ei makseta kuukausimaksua, vaan katsoja maksaa ainoastaan siitä, mitä haluaa katsoa. Elokuva ikään kuin vuokrataan tietyksi ajaksi, jonka aikana sitä voi katsoa niin monta kertaa kuin haluaa. Tämä sopiikin elokuvien ystävälle monesti paremmin, varsinkin jos Netflixin ja muiden palveluiden elokuvat on jo kertaalleen katsottu. Vuokraamot nimittäin tarjoavat useammin aivan uusia elokuvia, joita näissä palveluissa ei vielä ole tarjolla pitkään aikaan.

Verkon videovuokraamot

Monet operaattorit ovat lisänneet palveluikseen videovuokraamot. Tällaisten joukkoon kuuluvat muun muassa DNA Welho Viihde, Elisa Viihde sekä Sonera Viihde, jotka toimivat myös monella muulla tavalla kuin pelkästään videovuokraamona. Lisäksi netistä löytyy ainoastaan digitaaliseen vuokraamiseen keskittyneitä yrityksiä. Vaikka Makuuni meni konkurssiin, toimii Watson ikään kuin yhteistyössä Makuunin videovuokraamon kanssa. Watsonista voi vuokrata niin uusia suomalaisia elokuvia kuin klassikoitakin vuosien takaa. Watsoniin luodaan oma tili, jonka avulla katsominen on helppoa.

SF Anytime -palvelu on tunnettu siitä, että sieltä löytyy kattava valikoima kotimaisia elokuvia aina tunnetuimmista teoksista pienen budjetin lyhytelokuviin. SF Anytime on monen suosikki siinä mielessä, että sieltä saa kahden vuorokauden vuokrausajan kaikille vuokraamilleen elokuville. Yhden elokuvan vuokra on kahden ja viiden euron välillä. Vuokraushinta riippuu siitä, onko elokuva normaalilaatuinen vai HD-kuvanlaatuinen. SF Anytimen videovuokraus toimii kaikilla muilla laitteilla paitsi Applen tableteilla, joka voi olla joillekin vuokraajille hankalaa.

iTunesin elokuvakirjasto

Käyttäjät, joilla on käytössään jokin Applen laite, tietävät varmasti mahdollisuudesta, jonka iTunes tarjoaa. Tämä on todella laaja elokuvakirjasto, joka toimii iTunesissa. Elokuvien vuokraaminen onnistuu tietokoneen kautta, jos käyttäjä kirjautuu iTunes-tililleen ja laittaa iTunesin elokuvakirjaston näkymään television kautta Apple TV:tä käyttäen. Palvelu sopii ainoastaan Applen laitteita käyttäville. Koska kaikki videovuokraamot eivät ainakaan toistaiseksi tue yhteyttä Applen valmistamien tablettien kanssa, on hyvä, että Apple on luonut niille täysin oman videovuokraamon.

iTunesin elokuvakirjaston valikoimissa on jopa yli 85 000 elokuvaa. Parasta tässä palvelussa on, että elokuvat voi vuokraamisen lisäksi ostaa itselleen. Niitä ei saa varsinaisena fyysisenä DVD:nä, vaan ostetut elokuvat säilyvät tallessa ja katsottavissa iTunes-tilillä. iTunesista vuokraaminen maksaa elokuvasta riippuen noin 4 – 5 euroa ja katsomisaikaa on ensimmäisestä katselukerrasta lähtien 48 tunnin ajan. Elokuvan ostaminen on tuplasti kalliimpaa, mutta toisaalta silloin elokuvia saa katsoa niin monta kertaa kuin vain haluaa.

Suomalaiset klassikot netissä

Kun ajatellaan suomalaisia klassikkoteoksia, mieleen tulevat Tauno Palon aikaiset mustavalkoiset elokuvat, mutta sen lisäksi myös hieman uudemmat klassikot. Näihin kuuluvat Uuno Turhapuro -elokuvat sekä Tuntematon sotilas. Netin suoratoistopalvelu C More on ottanut valikoimiinsa runsaasti vanhempia suomalaisia elokuvia. Niitä pääsee katsomaan, kun maksaa C Moren kuukausittaisen maksun, joka on pienimmillään noin kymmenen euron luokkaa. Sen lisäksi esimerkiksi Tuntematon sotilas löytyy melkeinpä jokaiselta netin vuokrauspalvelulta, koska kyseessä on yksi suomalaisten kaikkien aikojen suosikeista.

Elokuvateatteriin!

Vuosi 2019 tulee olemaan suomalaisen elokuvan kulta-aikaa. Ensi-iltaan tulevia elokuvia on paljon, ja tarjontaa riittää monen suomalaisen makuun. Mielenkiintoinen uutuus tulee olemaan Sofi Oksasen romaaniin perustuva elokuva Baby Jane. Elokuvan pääosassa nähdään muun muassa Roosa Söderholm, Maria Ylipää ja Lauri Tilkanen. Sen lisäksi teattereihin on tulossa useita suomalaisia elokuvia, kuten Angry Birds 2, Olen suomalainen, sarjakuviin pohjautuva Fingerpori sekä Koirat eivät käytä housuja. Toisin sanoen, vuosi 2019 on hyvä vuosi lähteä myös elokuvateatteriin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *